Beeldhouwen

BEELDHOUWEN

Wat nog leuker is dan een beeld van ons over te nemen om je huis of tuin op te fleuren, is om dat beeld zelf te maken! Bij Wereldbeeld hebben we alles in huis om u op te leiden tot een echte beeldhouwer!
De hoofdactiviteit bij Wereldbeeld is natuurlijk beeldhouwen! Je kan bij ons mooie beelden vinden om je woonkamer of je tuin op te fleuren,
maar je kan ze ook zelf maken


GEREEDSCHAP

Wereldbeeld kan jou voorzien van de beste gereedschappen van Italiaanse en Engelse makelij!

Onze raspen, hamers, bijtels en zeer fijne soorten schuurpapier zijn de beste die je zal vinden, speciaal geselecteerd om jouw beeldhouwervaring één te maken die je niet zal vergeten! Ze zijn vervaardigd uit de beste materialen en zullen dus niet na twee keer gebruiken vervangen moeten worden.

Aarzel niet om een kijkje te nemen in onze catalogus!WORKSHOPS

Nieuw in beeldhouwen? Geen probleem!
Wereldbeeld biedt je nu de mogelijkheid om één of meerdere van onze workshops bij te wonen! Deze vinden plaats in België (Hamme) of op verplaatsing.

In een rustieke omgeving wordt er individueel aan een steen gewerkt.
Moest het toch regenen, dat wordt er voor voldoende beschutting, onder de vorm van zeilen gezorgd. Uit een zachte steensoort kunt u uw eigen beeld maken, onder begeleiding van een Zimbabwaanse beeldhouwer (engelstalig; indien nodig wordt er voor vertaling gezorgd); heeft u al voldoende ervaring? Dan kunt u in de hardere steensoorten werken. Ieder werkt op zijn eigen tempo en volgens eigen inspiratie.

Doelstelling : U werkt individueel aan een steen die u zelf heeft uitgekozen. Van zodra u een solide basis aan uw steen gekapt heeft, kunt u aan de vormgeving beginnen. U kan intuïtief te werk gaan (de vorm van de steen volgen) of een steen kiezen op basis van een idee dat u heeft. U krijgt uitleg over het juiste gebruik van gereedschap, zoals de tweezijdige hamer, beitels, verschillende soorten raspen en schuurpapier. U kunt ten allen tijde uitleg/demonstraties vragen aan de Zimbabwaanse vakmensen. Meestal voelen zij intuïtief aan waar en wanneer zij kunnen helpen; is dit niet zo, spreek hen dan aan. Wijzelf zorgen voor de omkadering (pauzes, lunch met zelfgebakken brood, vertaling indien nodig en extra begeleiding).
Ervaring is NIET vereist om aan deze workshop deel te nemen.

Elke workshop begint om 9.00 uur en eindigt omstreeks 17 uur. Om 13 uur wordt de lunch geserveerd.
Per workshop is een maximum aantal deelnemers van 15 personen vastgesteld.