FLAIR workshop

Ontdek jouw creatieve kant met zachte steen!
Altijd al willen weten hoe het voelt om een beeld te creëren uit een stuk steen? Grijp dan nu je kans en kom samen met een vriend/in, zoon, dochter ... beeldhouwen.

Deelnameprijs  : € 75 p.p. (2e persoon gratis); Flairbon verplicht.
Duur workshop: 3.5 uur
Inschrijven : via workshop@wereldbeeld.be of via WhatsApp 0476244322

Vermeld aub je naam en email-adres en de gewenste datum. Je ontvangt dan  een factuur voor 1 persoon (de 2de persoon beeldhouwt gratis). 

DATA
zondag 6 augustus :  14.00 - 17.30 uur
vrijdag 18 augustus : 14.00 - 17.30 uur - bijna volzet
zaterdag 19 augustus : 9.00 - 12.30 uur VOLZET
zaterdag 9 september : 9.00 - 12.30 uur bijna volzet
zondag 10 september : 14.00 - 17.30 uur VOLZET

Onder voorbehoud : eventueel het andere dagdeel van bovenstaande data.

Een beetje uitleg :
In onze workshops beeldhouwen kun je onder begeleiding van twee professionele beeldhouwers uit Zimbabwe je eigen beeldje maken in speksteen.
De beeldhouwers uit Zimbabwe (engelstalig, maar het is geen must dat je engels spreekt) zijn experts in het werken met steen en zullen je stap voor stap begeleiden bij het maken van je eigen kunstwerk.
De workshop vindt plaats in een ontspannen sfeer waarbij je even helemaal tot rust kunt komen en je creatieve kant kunt ontdekken.
Het resultaat van het beeldhouwen staat niet op voorhand vast. Het is een avontuurlijke ontdekkingstocht waarbij  je verrast wordt door wat er uit de steen tevoorschijn komt. Soms kan dit leiden tot onverwachte en prachtige creaties.

Verloop van de workshop :
Iedereen kiest zelf een stuk speksteen uit. Dan volgt een korte uitleg en demonstratie over de verschillende stappen in het bewerken van de steen. Daarna begint iedereen individueel te beeldhouwen, en gebruikt zijn eigen inspiratie. Je kan je laten leiden door de steen. Ook als je niets
in de steen ziet, is dat geen probleem. Je kan altijd de vorm van de steen volgen en een voelsteen maken. Na het polijsten van de steen, komen de verschillende kleuren tevoorschijn. Speksteen verrast telkens opnieuw.

Inbegrepen in de deelnameprijs: (bijv. les, materiaal, cursus,...)
Begeleiding, gereedschap, schuurpapier, speksteen tussen 2-5 kg, koffiepauze met iets lekkers.

Op de achterkant van de flairpocket vind je een unieke code; die kan je ingeven op Flair.be/pockets, en zo je je digitale Flairbon aanmaken.

We organiseren ook workshops beeldhouwen van 2 dagen. De data van 2023 zitten helemaal vol. Ben je geïnteresseerd om volgend jaar 2 dagen te komen beeldhouwen, stuur dan een mailtje mvv database workshops.