Onderhoud van je metalen vogel/dier

Plaatsing en onderhoud van je metalen vogel/dier

De vogels/dieren zijn gemaakt uit olievaten.

Olievaten worden opengemaakt, plat geklopt, afgebrand, en dan in de juiste stukken versneden.  Daarna worden er vogels, dieren en andere objecten van gemaakt (gelast).

Elk stuk is uniek, en met de hand gemaakt.  Op de dieren vind je soms sporen terug van de vaten (letters, cijfers, kleuren).

De vogels kun je in je tuin verankeren met een haak.  De kleinere vogels kan je ergens op plaatsen (evt een kram over de teen doen), de spechten en kolibri kan je met een haakje aan de teen tegen bijv. een paal of tuinhuis bevestigen.

In Zimbabwe werd het metaal 1x vernist, bij aankomst in België nog een keer door ons.  Wil je graag dat je vogel/dier mee “opgaat” in de natuur?   Doe er dan niets aan; na enkele jaren zal de vogel  beginnen roesten, en na vele jaren, zullen er gaten in roesten.

Wil je echter liever dat de vogel/dier zijn oorspronkelijke “look” blijft behouden?  Zet het bij voorkeur tijdens de winter binnen, maar nog belangrijker, vernis het 1X per jaar met een hoogglansvernis (universele vernis of bootvernis).