Over Wereldbeeld

Ook benieuwd wat Wereldbeeld voor jou kan betekenen?

Beelden : Op zoek naar een uniek beeld voor je tuin, je kantoor of woonkamer? Bij ons vind je een brede collectie unieke beelden in steen (abstract, figuratief, ...) Elk beeld is uniek en geeft dus een unieke uitstraling aan de ruimte waar het geplaatst wordt. We verkopen geen 13 in een dozijn ...  Ook birds of Zimbabwe vind je natuurlijk bij ons : prachtige, handgemaakte metalen vogels, voor in de tuin of voor binnen.

Elk beeld in steen wordt door mij persoonlijk uitgezocht in Zimbabwe. Ik let niet alleen op de sterkte van het ontwerp, maar ook op de kwaliteit van de afwerking én van de steen. Ik ken alle beeldhouwers persoonlijk, en dikwijls ook hun families. Beelden worden aangekocht volgens het fairtrade principe.

Workshops : wij geven workshops beeldhouwen vanaf mei. Je leert hier op je eigen tempo beeldhouwen. Beginner? Je begint met een zachte steen en na 2 dagen zie je toch al resultaat. Toegegeven, niet altijd het resultaat wat je zelf wou, maar wel een beeld dat je ZELF maakte. Ervaren? Kom je technieken verfijnen, of volg een masterclass beeldhouwen.

Ook het sociale speelt een belangrijk rol in de workshops. Tijdens de pauzes kan je gezellig babbelen met je mede-cursisten. Ik zorg voor koffie, thee, cake en tijdens de lunch is er zelfgemaakt brood en tal van verse slaatjes. Ik heb de afgelopen jaren al mooie vriendschappen zien ontstaan tijdens de workshops.

Julius en Cloppas komen nu elk jaar naar België, en ik kan in alle bescheidenheid zeggen dat ze tot de beste beeldhouwers van Zimbabwe (en misschien wel wereldwijd?) behoren.

 

Wereldbeeld : in 2017 vierden we ons 20-jarig bestaan. Als je bij ons iets koopt of een workshop volgt, kan je er zeker van zijn dat je kwaliteit en expertise koopt, en dat de workshop optimaal begeleid wordt.

Veerle : Mijn volledige naam is Veerle Van Raemdonck, geboren in de jaren 60 (of liever, bijna in de jaren 70) in het Waasland. Na wat omzwervingen in Engeland, Afrika en Zuidelijk Amerika, settelde ik terug niet ver van mijn geboortestreek.

Ik ben een alleenstaande mama met twee tienerdochters; tijdens de workshopmaanden breidt ons gezin uit met enkele Zimbabwaanse logees.

 

Veerle

 

Zoals eerder gezegd ben ik in 1997 met Wereldbeeld begonnen, heel toevallig. Ik ga nog elk jaar naar Zimbabwe, en doe de aan- en verkoop van de beelden met nog steeds dezelfde passie. Elke beeldhouwer waar ik van koop ken ik persoonlijk, dikwijls ken ik ook hun familie. Ik werk volgens het fairtrade-principe en elk jaar help ik ook een paar beeldhouwers in nood (geveld door ziekte, tegenslag, etc.).

Met enkele vriendinnen richtten we ca. 10 jaar geleden ook een VZW op. Zimbakids steunt weeskinderen en kansarme (pleeg)kinderen in Zimbabwe. 

Je bent van harte welkom in onze galerij en beeldentuin in Hamme en in onze webshop. Nog vragen? Stuur me een mailtje .je vind bij ons tuinbeelden, beelden in steen voor binnen en buiten, vogels in metaal, steen om te beeldhouwen, serpentijn, speksteen, albast, springstone, gereedschap om te beeldhouwen, workshops beeldhouwen