Vraag en Antwoord

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Stuur me een e-mail , ik beantwoord graag je vraag.

Vanaf welke leeftijd kan ik deelnemen aan een workshop beeldhouwen?
Onze jongste deelnemer tot op heden was 5 jaar, onze oudste een eind in de 80

Ga ik na een workshop van 2 dagen naar huis met een afgewerkt beeld?
Dat hangt er van af. Werk je in een grote steen, een kleine, een harde of een zachte; wil je iets ingewikkeld maken; werk je door of doe je geregeld een praatje met één van de andere cursisten? Vele factoren spelen een rol. Wil je op het einde van de 2de dag met een afgewerkt beeld naar huis gaan, zeg dit dan voor aanvang van de workshop. De keuze van de steen bepaalt voor een groot deel of dit al dan niet mogelijk is.

Ga ik de eerste keer al naar huis met een echt kunstwerk?
Elk werk dat je zelf maakt is een kunstwerk natuurlijk. Stel geen te hoge verwachtingen. Werk je bijvoorbeeld aan de hand van een foto van een reeds bestaand beeld? Weet dan dat elke steen (vorm, kleur, …) anders is, en dat er geen exacte kopieën kunnen gemaakt worden.

Wat gebeurt er als mijn steen breekt?
Gebeurt dit in de eerste uren van de 1ste dag? Geen probleem, we vervangen de steen. Gebeurt dit op een later tijdstip? Tijd om je planning en gedachten om te gooien. Ga je 2 beelden maken uit die ene steen, kunnen we je steen lijmen? Aan jou de keus, natuurlijk in samenspraak met de begeleiders.

Is beeldhouwen fysiek zwaar?
Als je de juiste handelingen volgt, valt het heel goed mee. Ben je niet zeker of je je gereedschap wel op de juiste manier gebruikt? Check en dubbelcheck met de beeldhouwers, zij leggen het je graag uit.
Voor mensen die niet lang kunnen rechtstaan, hebben we enkele hoge stoelen ter beschikking. Er zijn ook 2 lage beeldhouwtafels.

Ik ben allergisch aan ….
Geef op tijd door (minimum 2 dagen op voorhand) of je glutenvrij eet, laktosevrij, etc. Ik hou er rekening mee.

Ik moet binnen een week voor aanvang van de workshop annuleren wegens ziekte. Laat het ons zsm weten. Je mag dan een andere datum uitzoeken.

Annuleren?
Als je meer dan een maand vooraf annuleert, krijg je het volledige bedrag min een administratieve kost van 25 euro terugbetaald. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de workshop, ben je het totale bedrag verschuldigd. Je kan er wel voor opteren om een andere workshop,in onderling overleg, vast te leggen. Sommige, gegronde, redenen komen in aanmerking voor een volledige terugbetaling min de administratieve kost; wij behouden ons het recht om hier zelf over te oordelen. 

Wanneer betaal ik voor een workshop?
Je reservatie is pas definitief van zodra we het volledige bedrag ontvangen hebben; bij inschrijving sturen we je een factuur, die je binnen de 3 weken dient te betalen. 
Bij onvoldoende belangstelling wordt de workshop beeldhouwen geannuleerd en wordt het volledige bedrag teruggestort (in alle voorbije jaren is er nog geen enkele workshop geannuleerd geweest door ons).

Spreken de Zimbabwaanse kunstenaars ook Nederlands?
Een beetje … Ze komen hier natuurlijk al een aantal jaren, maar de verschillende dialecten maken het hen niet makkelijk. Ze verstaan een beetje; zelf drukken ze zich het liefste uit in het Engels. Versta je geen Engels? Ook geen probleem. Voor de meest belangrijke zaken, zorg ik voor vertaling, of kan je even de hulp van een andere cursist inroepen. Beeldhouwen is vooral zien doen, en dan het zelf doen. Dus met gebarentaal kom je ook al ver.