Info

WORKSHOPS 2024

Heb je zin om te leren beeldhouwen, of om je technieken te verfijnen? Dat kan! Voor de 20ste maal komen de Zimbabwaanse beeldhouwers naar België om workshops beeldhouwen te geven!

EEN BEETJE UITLEG
Je werkt individueel aan een steen die je zelf hebt uitgekozen. Van zodra je een solide basis aan je steen gekapt hebt, kan je  aan de vormgeving beginnen. Je kan intuïtief te werk gaan (de vorm van de steen volgen) of een steen kiezen op basis van een idee dat je hebt (breng dan een schets of foto mee). Ieder werkt op zijn eigen tempo en volgens eigen inspiratie. Je krijgt uitleg over het juiste gebruik van gereedschap, zoals de tweezijdige hamer, beitels, verschillende soorten raspen en schuurpapier. Je kan ten allen tijde uitleg/demonstraties vragen aan de Zimbabwaanse vakmensen (Engelstalig). Meestal voelen zij intuïtief aan waar en wanneer zij kunnen helpen; is dit niet zo, spreek hen dan aan.  

Dit jaar organiseren we ook workshops van een halve dag. Deze workshops zijn ideaal voor mensen die een klein beeld willen maken (intuïtief, naar foto werken is moeilijker tijdens de beperkte tijd), voor mensen met weinig tijd, voor mensen die een eerste ervaring met steenbewerking willen opdoen en/of voor mensen die 2 dagen fysiek niet aankunnen.

Voor het eerst organiseren we een workshop seleniet bewerking. Gefascineerd door deze steensoort uit Marokko? Kom dan beeldhouwen, en ontdek de juiste technieken om deze steen te bewerken.

KAN IEDEREEN MEEDOEN AAN EEN WORKSHOP BEELDHOUWEN?
Ervaring is niet vereist; in de workshops zijn er altijd mensen zonder ervaring, mensen met een beetje ervaring en mensen die regelmatig beeldhouwen. De workshop staat ook open voor mensen van alle leeftijden. Bij de begeleiding en de keuze van de steen wordt rekening gehouden met hetgene jullie verwachten van ons. Sommige cursisten willen hier en daar een woordje uitleg, andere cursisten vinden het al eens prettig dat een Zimbabwaanse beeldhouwer een moeilijk stuk weghakt. We werken in groep, maar de begeleiding is wel individueel.  De Zimbabwanen verdelen hun tijd over elke deelnemer. Kun je even niet verder en zijn de begeleiders met een andere cursist bezig? Kijk dan eens naar de andere cursisten, hun technieken, hun voortgang .. ook met je ogen kun je veel leren. Elke vraag kan gesteld worden. Is er iets dat niet naar wens verloopt?  Laat het mij of een van de lesgevers dan zsm weten. We zijn er om jullie te helpen en een fijne beeldhouwervaring te bezorgen. Het mooie aan een workshop beeldhouwen is dat je er volledig in opgaat; cursisten hebben me al dikwijls verteld dat ze hun kleine of grote problemen even vergeten en dat ze volledig tot rust komen. Kijk op deze pagina wat een workshop beeldhouwen kost.

PRAKTISCH

DAGINDELING 2-daagse workshop
Elke workshop beeldhouwen begint om 9.00 uur (tenzij anders aangegeven)  en eindigt omstreeks 17 uur. Om 12.30 uur wordt de lunch geserveerd, en 's morgens en in de namiddag is er ook nog een koffiepauze.
DAGINDELING workshop halve dag
De workshop begint om 8.30 of om 13 uur (staat aangeduid naast de datum) en eindigt omstreeks 12.30 of 17 uur. Halverwege is er een korte koffiepauze.

AANTAL CURSISTEN
Per workshop  is een maximum aantal deelnemers van 15 personen vastgesteld,  tenzij er 1 begeleider is (max. 10 cursisten). Wil je met een besloten groep komen? Informeer van tevoren wat de mogelijkheden zijn, en welke data jullie interesseren

LUNCH ik zorg 's middags voor een gezonde lunch : zelfgebakken brood (bijv. zuurdesembrood, olijvenbrood, tomatenbrood, maisbrood, zeer donker brood, ....), keuze uit verschillende slaatjes (pasta, rijst, bulgur, sla), beleg (kaas, salami) en fricandon (voor de Nederlanders : vleeskoek) met kriekjes of compote. In de namiddag is er tijdens de pauze zelfgebakken cake. Voedselallergie? Laat het me op tijd weten zodat ik er rekening mee kan houden.

LOCATIE
Hamme, Driegoten 71 a

 

ACCOMMODATIE
Als je accommodatie wenst, kunnen wij je enkele adressen van B&B's in de buurt toesturen; je kan ook op airbnb kijken (9220 Hamme invullen), er staan een paar adressen op vermeld.

OMGEVING
Wereldbeeld ligt vlak aan het natuurgebied van Driegoten.  Hamme ligt aan de samenvloeiing van Durme en Schelde, en je kan hier prachtige wandelingen en fietstochten maken na de workshop. Of als je partner graag meekomt maar niet wil beeldhouwen, is er voldoende te doen in Hamme. Er zijn de kilometerslange dijken die de soms onstuimige getijdenwerking van de Schelde moesten afremmen en die nu zijn aangelegd als aangename wandel- en fietspaden, met breed uitzicht op het water, de recreatiegebieden, de natuur en de schorren.  Vanaf Driegoten vertrekt er ook een veerboot naar Weert, en ook Weert is bekend voor zijn prachtige natuur. Verder te bezichtigen in Hamme : de Mirabrug, het Vikingmuseum, de grote Napoleon (een monumentale windmolen),  Pius X-kapel, het "glazen" dorp Kastel .... En niet te vergeten: tal van restaurants en tavernes op Driegoten, Den Bunt en in Hamme "City".

INFO
Lees hier onze huisregels en vind hier antwoord op je vragen. Wil je op de hoogte blijven van de workshops beeldhouwen die in de toekomst georganiseerd worden, stuur ons dan een mailtje met vermelding database workshops.

workshop beeldhouwen, workshops beeldhouwen, beeldhouwen in serpentijn, leren beeldhouwen, atelier beeldhouwen,lessen beeldhouwen, cursus beeldhouwen, leer beeldhouwen, speksteen, serpentijn, springstone, opaal, albast, beeldhouwgereedschap, schuurpapier, teambuilding beeldhouwen