Welkom bij Wereldbeeld!
Winkelwagen 0

Workshop beeldhouwen

Heb je zin om te leren beeldhouwen, of om je technieken te verfijnen? Dat kan! Voor de 13de maal komen de Zimbabwaanse beeldhouwers Julius en Clopas naar België om workshops beeldhouwen te geven!

Tijdig inschrijven voorkomt teleurstelling.

Binnen de 24 uur (op werkdagen), ontvang je een bevestiging van je inschrijving; is dit niet zo, stuur dan eventjes een e-mail met vermelding van je naam en datum, allicht is er dan iets fout gelopen met de inschrijving.  In een rustieke omgeving wordt er individueel aan een steen gewerkt. 

Moest het toch regenen, dat wordt er voor voldoende beschutting, onder de vorm van zeilen gezorgd. Uit een zachte steensoort maak je je eigen beeld maken, onder begeleiding van een Zimbabwaanse beeldhouwer (engelstalig; indien nodig wordt er voor vertaling gezorgd); heb je al  ervaring? Dan kun je in de hardere steensoorten werken en nieuwe technieken aanleren. Ieder werkt op zijn eigen tempo en volgens eigen inspiratie.

Doelstelling : Je werkt individueel aan een steen die je zelf hebt uitgekozen. Van zodra je een solide basis aan je steen gekapt hebt, kan je  aan de vormgeving beginnen. Je kan intuïtief te werk gaan (de vorm van de steen volgen) of een steen kiezen op basis van een idee dat je hebt. Je krijgt uitleg over het juiste gebruik van gereedschap, zoals de tweezijdige hamer, beitels, verschillende soorten raspen en schuurpapier. Je kan ten allen tijde uitleg/demonstraties vragen aan de Zimbabwaanse vakmensen. Meestal voelen zij intuïtief aan waar en wanneer zij kunnen helpen; is dit niet zo, spreek hen dan aan. Ikzelf zorg voor de omkadering (pauzes, lunch met zelfgebakken brood, vertaling indien nodig en extra begeleiding). 
Ervaring is NIET vereist om aan deze workshop deel te nemen.

Elke workshop beeldhouwen begint om 9.00 uur en eindigt omstreeks 17 uur. Om 12.30 uur wordt de lunch geserveerd.
Per workshop beeldhouwen is een maximum aantal deelnemers van 15 personen vastgesteld. 

ANDERE DATA
Ben je met een groepje mensen (minimum 8 personen) en schikt een andere periode je beter? Contacteer ons dan om dit te bespreken. 
KOSTEN
  • 2 dagen: 127 Euro
  • 4 dagen: 229 Euro
Inbegrepen : gebruik gereedschappen, koffie, thee, water, lunch en begeleiding
Niet inbegrepen : steen, ter plaatse uit te zoeken (zeepsteen, serpentijn, opaal of harde steensoorten zoals springstone en albast).  
LUNCH
ik zorg 's middags voor een gezonde lunch : zelfgebakken brood (bijv. olijvenbrood, tomatenbrood, maisbrood, zeer donker brood, ....), keuze uit verschillende slaatjes (pasta, rijst, bulgur, sla), beleg (kaas, salami) en fricandon (voor de Nederlanders : vleeskoek) met kriekjes of compote. In de namiddag is er tijdens de pauze zelfgebakken cake. Voedselallergie? Laat het me op tijd weten zodat ik er rekening mee kan houden.
BETALING
Je reservatie is pas definitief van zodra we het volledige bedrag ontvangen hebben; bij inschrijving sturen we je een factuur, die je binnen de 3 weken dient te betalen. De steen wordt contant afgerekend tijdens de workshop zelf.
Bij onvoldoende belangstelling wordt de workshop beeldhouwen geannuleerd en wordt het volledige bedrag teruggestort.
annuleringen : als je meer dan een maand vooraf annuleert, krijg je het volledige bedrag min een administratieve kost van 20 euro terugbetaald. Bij annulatie binnen 2 weken voor aanvang van de workshop, ben je het totale bedrag verschuldigd. Je kan er wel voor opteren om een andere workshop,in onderling overleg, vast te leggen. Sommige, gegronde, redenen komen in aanmerking voor een volledige terugbetaling min de administratieve kost; wij behouden ons het recht om hier zelf over te oordelen. 

LOCATIE
Hamme, Driegoten 71 a
ACCOMMODATIE
Als je accomodatie wenst, kunnen wij je enkele adressen van B&B's in de buurt toesturen.
OMGEVING
Wereldbeeld ligt vlak aan het natuurgebied van Driegoten.  Hamme ligt aan de samenvloeiing van Durme en Schelde, en je kan hier prachtige wandelingen en fietstochten maken na de workshop. Of als je partner graag meekomt maar niet wil beeldhouwen, is er voldoende te doen in Hamme.
Er zijn de kilometerslange dijken die de soms onstuimige getijdenwerking van de Schelde moesten afremmen en die nu zijn aangelegd als aangename wandel- en fietspaden, met breed uitzicht op het water, de recreatiegebieden, de natuur en de schorren.  Vanaf Driegoten vertrekt er ook een veerboot naar Weert, en ook Weert is bekend voor zijn prachtige natuur.
Verder te bezichtigen in Hamme : de Mirabrug, het Vikingmuseum, de grote Napoleon (een monumentale windmolen),  Pius X-kapel, het "glazen" dorp Kastel ....
En niet te vergeten : tal van restaurants en tavernes op Driegoten, Den Bunt en in Hamme "City".
INFO
Wil je op de hoogte blijven van workshops beeldhouwen die in de toekomst georganiseerd worden, stuur ons dan een mailtje met vermelding database workshops 
workshop beeldhouwen, workshops beeldhouwen, beeldhouwen in serpentijn, leren beeldhouwen, atelier beeldhouwen,lessen beeldhouwen, cursus beeldhouwen, leer beeldhouwen, speksteen, serpentijn, springstone, opaal, albast, beeldhouwgereedschap, schuurpapier, teambuilding beeldhouwen